Ups and downs

Doi pași în față, unul înapoi. Cam așa mi-a mers azi la zbor, în cele 3 jumătăți de oră. Prima oră a mers binișor, ba chiar mi-a venit curaj și am încercat un opt deasupra unui ogor, dar mi-au ieșit mai degrabă o pereche de cătușe… Andrei mi-a arătat cum se face de fapt un opt, la înălțime ceva mai mică, să ai reperele la îndemînă, bineînțeles că lui i-au ieșit la milimetru.

Am debutat cu un rulaj de zile mari, aproximativ ca o buburuză care iese la 5 dimineața dintr-un bar după o noapte de clubbing.

Uneori guvernorul face elicopterul să dea din fund, alteori îl fac eu să dea din cap; în orice situație ar trebui să reacționez prompt dar fin. Deocamdată însă mă descurc excelent cînd e nevoie să ne asigurăm că benzina e omogenă – la cît scutur eu mașinăria, mă mir că nu se face uleiul frișcă…

Am continuat azi exercițiul 5 de data trecută și am început și 6a, numit „zborul orizontal în linie dreaptă”, ceea ce de fapt mai făcusem și ieri. Am zburat orizontal în linie dreaptă, am urcat și-am coborît, am virat cît de orizontal am putut eu, apoi la finalul orei Andrei zice:

– Astea-s granițele zonei, virează și zboară în ce direcție vrei tu numai să nu ieși din ea.

Pînă m-am dumirit eu unde e de fapt granița eram aproape la verticală. Am făcut viraje pe ambele părți și apoi mi-a venit ideea cu optul, iar după aia am aterizat și-am luat o pauză de debriefing și una-alta, apoi am ieșit din nou la zbor.

La debriefing:

Mai puțină încordare, mai ales pe paloniere. Fără frică la comenzi de amplitudine mare, dar nu brusc. Îmbunătățiri notabile la observarea și menținerea elementelor viteză, putere, înălțime.

În jumătatea următoare de oră am reușit să zbor oarecum orizontal în linie dreaptă spre un deal și să fac niște viraje, după care nu mi-a mai ieșit aproape nimic. Nu mi-e clar de ce. Andrei zice să nu mă stresez, e posibil ca ceva din fundu’ minții să îmi afecteze concentrarea, sau poate doar am obosit.

– Uite, ți-a transpirat și nasu’, zice. Hai înapoi că n-are rost să pierdem timpul de pomană.

Aterizăm lîngă pompă cu vîntul întețit deja bine. Oricum n-am mai fi putut continua; presiunea a scăzut într-una de ieri și probabil o să și plouă mai încolo…

Publicitate

Păreri, opinii, măsline...?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s