Tracțiunea. Schimbări de altitudine

După o pauză de vreo oră am coborît din nou la YR-MDV, care între timp fusese pitit strategic după două conuri portocalii de semnalizare. Pentru că făcusem verificările de dinaintea zborului cu doar o oră și ceva înainte, acum am făcut niște verificări reduse, la ulei și temperaturi, apoi am cerut aprobare și-am decolat după rulajul spre platformă.

– Lucrăm acuma la două configurații de zbor. Una: alegi un regim de putere și îl lași așa, apoi faci corecții mici de viteză și altitudine umblînd ușor la atitudine, din manșa ciclică. În a doua, e invers: folosești manșa pentru a păstra o atitudine identică, și urci sau cobori cu exact aceeași atitudine variind pasul.

A fost destul de interesant și m-am simțit mult mai bine; ca să scap de mirosul din jur am deschis puțin supapa de aerisire a cabinei, și mi-am mentolat nițel mustața cu un unguent cumpărat special de la farmacie cu o seară înainte.

Am făcut și cîteva viraje „oarecum coordonate” cu ieșire la cap fix, dar vîntul era destul de puternic așa că n-am fost prea fin. Pentru limita superioară de putere m-am uitat pe plăcuța lipită deasupra capului, citind valoarea în dreptul temperaturii de-afară.

Jumătatea de oră a trecut urgent și am venit la aterizare, cu permisiune, direct în fața hangarului.

La debriefing:

Fără frică la folosirea comenzilor! Amplitudinile mari nu sînt îngrijorătoare, dar nu brusc. Răbdare la orice schimbare!

Publicitate

Păreri, opinii, măsline...?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s